woensdag 20 april 2016

Banoffee Cupcakes



Ik hou enorm van de smaak van bananen. Als er twee stukken fruit liggen en één ervan is banaan dan zal ik zo goed als altijd voor de banaan kiezen.
Doe daar dan nog eens de heerlijke smaak van karamel bij, giet het in een lekker gebakje en je hebt banoffee cupcakes. Het recept haalde ik uit Lily's Cupcakes.



Ze zijn lekker, maar ik zou de volgende keer iets minder banaan en iets meer karamel in de topping doen. Desalniettemin waren ze weer in een mum van tijd op. Dat kan wel eens gebeuren als je in een huis met twee lekkerbekken woont.

Ik moet nog steeds aan mijn decoratietechnieken werken! :-)
Dit recept is voor 24 cupcakes, maar ik heb er ongeveer 36 uitgekregen. Iets wat ik wel vaker heb bij Lily's Cupcakes. De topping was wel maar voor 24 cupcakes dus ik heb er een paar bloot gelaten. Ik laat het aan jou over om het recept te vermeerderen of te verminderen. 

Ingrediënten cupcakes:


  • 90 g boter op kamertemperatuur
  • 190 g fijne suiker
  • 200 g dulce de leche
  • 100 ml olie
  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • 100 ml melk
  • 300 g bloem
  • 10 g bakpoeder
  • snufje zout
Recept cupcakes:

  • Verwarm de over voor op 18°c
  • Meng de boter, suiker, dulce de leche, olie en eieren tot een egale massa.
  • Prak een banaan fijn. 
  • Voeg de melk hieraan toe en meng tot een gladde substantie.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en voeg toe aan de botermassa.
  • Voeg de banaansubstantie en snufje zout toe.
  • Mix alles tot een glad beslag.
  • Vul de cakevormpjes voor 2/3 met het beslag.
  • Plaats ze ongeveer 20 minuten in de oven.
  • Laat ze afkoelen.
Ingrediënten topping:

  • 250 g boter, op kamertemperatuur
  • 470 g poedersuiker
  • 2 eetl. dulce de leche
  • 2 eetl. melk
  • 50 g rijpe, geprakte banaan.
Recept topping:

  • Mix de boter en de poedersuiker samen in een kom.
  • Doe de dulce de leche, melk en banaan samen in een kom en meng alles tot een glad papje.
  • Voeg het mengsel van boter en suiker in etappes toe aan het dulce de lece mengsel.
  • Mix alles rustig tot alle boter goed vermengd is met de room.
  • Spuit de banoffeetopping op de afgekoelde cupcakes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten