woensdag 16 maart 2016

Chocoladetaart!!!

Ik heb twee favoriete recepten voor een chocoladetaart. De ene is iets zwaarder van textuur en heeft een chocolademousse - achtige binnenkant. Die ga ik bewaren voor een latere blogpost. Wat ik vandaag wil delen is een chocoladetaart met een iets meer cake-achtige textuur.
Ze is om duimen en vingers bij af te likken. Vorige zaterdag hadden de echtgenoot en ik een klein etentje bij vrienden thuis. Natuurlijk zou ik voor het dessert zorgen. De taart viel ontzettend in de smaak wat mijn bakkershart altijd blij maakt.


Zoals je kan zien heb ik ze versierd op mijn favoriete manier, gewoon gesmolten chocolade met een lepel over druppelen. Heel erg simpel, maar wel heel erg effectief.

Ingrediƫnten:


  • 4 eieren
  • 125 g suiker
  • 100 g boter
  • 125 g chocolade
  • 100 g amandelpoeder (gemalen amandelen)
  • 25 g bloem + bloem voor de vorm
Recept:
  • Verwarm de oven voor op 180°c.
  • Scheid de dooiers van het eiwit.
  • Meng de dooiers met de suiker en klop tot een witschuimige massa.
  • Smelt de boter en voeg de chocolade toe.
  • Doe de gesmolten chocolade bij het eimengsel en de er de gemalen amandelen en de bloem bij.
  • Klop de eiwitten tot schuim en spatel ze door het beslag.
  • Giet het in een ingevette en met bloem bestoven bakvorm.
  • Bak de taart 30 minuten op 180°c.
  • Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen op een rooster.
  • Versier zoals je zelf wilt.

Smakelijk!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten