dinsdag 7 februari 2017

Sachertorte

Chocolade met een laag van chocolade, wat kan daar nu mis mee zijn? Dit recept voor Sachertorte komt uit Libelle. Het is heerlijk en terwijl ik dit stukje schrijf ben ik het laatste stukje taart aan het oppeuzelen.



Ingrediënten:

  • 160g boter + wat extra
  • 160g zelfrijzende bloem + wat extra
  • 175g fondantchocolade
  • 150g poedersuiker
  • 6 eieren
  • 60g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker (+/-10g)
  • 250g abrikozenconfituurs
voor de ganache:

  • 250g fondantchocolade
  • 200ml room
  • 50g boter
en ook nog:

  • 1 springvorm van 24cm diameter.

Recept:

  • Verwarm de oven voor op 180°c.
  • Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
  • Hak de chocolade en stukjes en smelt ze au bain-marie.
  • Roer de boter romig met de poedersuiker.
  • Splits de eieren en voeg één na één de eidooiers toe aan het botermengsel.
  • Roer telkens glad.
  • Meng er de gesmolten chocolade door.
  • Klop de eiwitten stijf met de suiker en de vanillesuiker.
  • Spatel ze door het het beslag.
  • Zeef de bloem en roer door het beslag.
  • Schep in de bakvorm.
  • Bak ongeveer 50 minuten in de oven.
  • Laat even afkoelen in de vorm.
  • Ontvorm de taart en laat verder afkoelen op een rooster.
  • Snij de taart met een groot mes horizontaal middendoor.
  • Verwarm de confituur in een pannetje tot ze vloeibaar wordt.
  • Strijk de taartbodem in met twee derde van de confituur.
  • Dek af met de tweede taarthelft en bestrijk deze met de rest van de confituur.
Zo ziet de taart er ongeveer uit zonder ganache


  • Hak de chocolade voor de ganache in stukjes.
  • Verwarm de room in een pannetje.
  • Los er al roerend de chocolade in op.
  • Laat afkoelen tot het mengsel lauw is.
  • Strijk de taart in met ganache (of giet deze er gewoon over zoals ik gedaan heb, we moeten niet moeilijk doen als het ook makkelijker kan).
  • Zet 1 uur in de koelkast.
  • Serveer.
Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten