Ingrediënten:
- 160g boter + wat extra
- 160g zelfrijzende bloem + wat extra
- 175g fondantchocolade
- 150g poedersuiker
- 6 eieren
- 60g suiker
- 1 zakje vanillesuiker (+/-10g)
- 250g abrikozenconfituurs
voor de ganache:
- 250g fondantchocolade
- 200ml room
- 50g boter
en ook nog:
Recept:
- Verwarm de oven voor op 180°c.
- Vet een springvorm in met boter en bestuif met bloem.
- Hak de chocolade en stukjes en smelt ze au bain-marie.
- Roer de boter romig met de poedersuiker.
- Splits de eieren en voeg één na één de eidooiers toe aan het botermengsel.
- Roer telkens glad.
- Meng er de gesmolten chocolade door.
- Klop de eiwitten stijf met de suiker en de vanillesuiker.
- Spatel ze door het het beslag.
- Zeef de bloem en roer door het beslag.
- Schep in de bakvorm.
- Bak ongeveer 50 minuten in de oven.
- Laat even afkoelen in de vorm.
- Ontvorm de taart en laat verder afkoelen op een rooster.
- Snij de taart met een groot mes horizontaal middendoor.
- Verwarm de confituur in een pannetje tot ze vloeibaar wordt.
- Strijk de taartbodem in met twee derde van de confituur.
- Dek af met de tweede taarthelft en bestrijk deze met de rest van de confituur.
Zo ziet de taart er ongeveer uit zonder ganache |
- Hak de chocolade voor de ganache in stukjes.
- Verwarm de room in een pannetje.
- Los er al roerend de chocolade in op.
- Laat afkoelen tot het mengsel lauw is.
- Strijk de taart in met ganache (of giet deze er gewoon over zoals ik gedaan heb, we moeten niet moeilijk doen als het ook makkelijker kan).
- Zet 1 uur in de koelkast.
- Serveer.
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten