Vandaag is de echtgenoot op verplaatsing, dus hij kan ze niet naar kantoor nemen. Ze zijn luchtdicht afgesloten, wat het geen probleem mag maken om ze een paar dagen te bewaren.
Het recept komt uit het boekje cadeautjes uit de keuken van uitgeverij manteau.
Havermoutkoekjes met chocolade en frambozen:
Ingrediënten:
- 150g boter
- 150g bloem
- 1/2 theelepel natriumcarbonaat
- 60g havermout
- 50g frambozen (gedroogd of diepvries)
- 100 g lichtbruine suiker (ik heb donkerbruine suiker gebruikt, dit was geen enkel probleem)
- 100 g pure chocoladedruppels
- 2 kleine eierdooiers
Recept:
- Verwarm de over voor op 180°c
- Smelt de boter en laat ze afkoelen
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Zeef de bloem en het natriumcarbonaat in een grote kom
- Roer de havermout erdoor samen met de frambozen, de suiker en de chocoladedruppels
- Meng de eierdooiers voorzichtig met de afgekoelde boter en voeg toe
- Roer tot alles goed gemengd is.
- Rol kleine bolletjes van het deeg (ong. 2 tot 3 cm)
- Duw de bolletjes een beetje plat en leg ze niet te dicht bij elkaar op de bakplaat
- Bak de koekjes 10 minuten in de oven
- Laat ze afkoelen op een taartrooster.
Natuurlijk hebben we beiden al eens voorgeproefd en ze zijn goedgekeurd door de echtgenoot. De frambozen smaken mooi door en als je er in bijt krijg je lekkere gesmolten chocolade. Ik denk dat deze een nieuwe favoriet kunnen worden in mijn keuken.
p.s.: Ik heb een grotere oven nodig. Ik heb deze koekjes in vijf keer moeten bakken, terwijl het in ons vorig huis zou gelukt zijn in twee keer. Voor de rest is het hier echt wel goed wonen hoor, alleen ja die oven hé ;-).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten